Koronatester

 

Korona hurtigtest / Anitgen-hurtigtest

Det finnes ulike måter å påvise Covid-19 viruset på. Vi tilbyr hurtigtest og PCR-test. Under står det informasjon om de to testene og linker til å bestille time.

Korona hurtigtest blir også kalt antigen-hurtigtest. Ved en slik test fører vi kun penselen 1-2 cm inn i fremre nesebor på hver side. Testen er enkel å utføre og prøvesvaret er klart etter 15-30 minutter. 

Dette er ikke en PCR-test.

Du vil få en sms fra HelseNorge når prøvesvaret er klart. Hvis du ikke har tilgang til Helsenorge, vil du få prøvesvaret ditt på sms ved å bruke en unik kode vi gir deg under prøvetaking.

Vi har inngått  avtale med helsedirektoratet for gratis korona hurtigtesting. Benytt linken under til å bestille time:

Legekontor tannlegekontor  legekontor og tanlegekontor på Tøyen Legevakt på Tøyen

 

 

Ved negativ prøvesvar har du grønt koronasertifikat på Helsenorge innen en time. Dette koronasertifikatet vil vare i 24 timer. 

Ved positiv prøvesvar blir du informert umiddelbart. Det anbefales PCR-test for å bekrefte smitte.

Her tas det en hals- og dyp neseprøve. Denne prøven blir sendt til labratoriet for analyse og det tar 24-48 timer før prøvesvaret ligger klart.  Du vil få en sms fra Helsenorge/Furst.

Frem til nå har den anbefalte diagnostiske metoden til påvisning av Covid-19 viruset vært PCR. Den påviser arvestoffet til viruset. Fordelen med denne testen er at den kan oppdage små mengder virus, i motsetning til hurtigtestene som krever større virusmengder for å påvise.

Benytt deg av linken under til å bestille en rask PCR-test hos oss:

Ved negativt prøvesvar vil det komme automatisk på ditt koronasertifikat på Helsenorge.no

Ved positiv prøvesvar vil du bi oppringt av smittevernsteamet i din bydel for beskjed om videre tiltak.

Hvis du planlegger å arrangere et arrangement for flere deltakere, kan du booke oss gratis for covid-19 massetesting av deltakere. Trykk på knappen under for mer informasjon:

Korona PCR-test